Internationellt

Tom Ford säljer sin herrgård i New Mexico för 650 miljoner kronor

Tom Ford säljer sin herrgård i New Mexico för 650 miljoner kronor: Skulle gissa att de flesta vet vem Tom Ford är. Den världsberömda designern som med sitt lyckade modeföretag tagit världen med storm. Kanske är det också en del som känner till hans omtalade ranch (The Cerro Pelon Ranch) som ligger i New Mexico. En unik arkitektritad villa med former som vi inte sett innan. Nu har Tom Ford beslutat sig för att hitta ett nytt ”landställe” och har därför lagt ut detta hus på marknaden. Men det är inte alla som kommer få eller kunna gå på visningen. Priset som designern vill ha för villan är närmare 650 miljoner kronor (75 miljoner dollar). Lite över en halv miljard kronor.


The Cerro Pelon Ranch i New Mexico ligger i Galiesto Basin en kort bilfärd från staden Santa Fe. Tomten som ingår i köpet och där huset ligger placerad har mätts upp till 20,662 acres, närmare sagt nästan 45% större än hela Manhattan i New York. Helt otroligt. På tomten finns också en hel del kända sevärdheter som turister brukar vilja besöka, bland annat Galisteo Wave mountain. Även sevärdheter som Silverado Movie Town, en stad som varit med i en del kända cowboyfilmer som ”All the Pretty Horses,” ‘Wild, Wild West”, “Thor” och “Silverado.”

Arktiektritade villan åt Tom Ford

Ariktekten som ligger bakom det fantastiska huset som ni kan kika närmare på via filmen ovan är också känd för sina hårliga byggen som Armani Teatern i Milano, 9/11 Memorial på Manhattan. Han har jobbat mycket nära Tom Ford under en längre tid för att få detta hus färdigt och enligt Toms villkor.
Villan har skapats med skarpa linjer utav betong och har stora fönster från golv till tak med anmärkningsvärd naturlig beslysning. I anslutning till huset finns en åtta häststall utformade i en ultramodern stil som kompletterar fastigheten både inomhus och utomhus. Självklart finns det också gott om extra hus för personal och gäster arkitektritade av internationella arkitekten Marmot Radziner.
Huset har innan varit med i stora magasin som exempelvis franska Vouge 2010 där det blev utnämnt till ett av världens häftigaste hus.

Related Posts