Gör det själv (DIY), Inspiration

Bygg ditt egna hus steg för steg – ekologiskt

Bygg ditt egna hus steg för steg – ekologiskt: Vill du hoppa över dyra bostadslån och leva i ett hus som ekologiskt samt anpassat i detalj för dina behov? Ted.com har tagit fram en guide som hjälper dig steg för steg och bygga ditt egna hus för mindre än 25.000 dollar (ca 211 000 kronor).

Tänk dig att du äger eller är intresserad av en liten tomt. Inget speciellt bara en liten tomt. Med enkla material du hittar i närmaste bygghandel eller eget du huggit ned på tomten är ditt bygge som är klart på några dagar. Allt detta för mindre än 250 000 kronor. Visst låter det som en dröm? Den drömmen går nu att uppfylla, och inte är det svårt heller.
Det är Catarina Mota tillsammans med innovatören Marcin Jakubowski som tagit fram detta koncept som nu är fullt möjligt att applicera i verkligheten. Ett ekologiskt byggande som är testat många gånger om för att säkerställas.
Genom tjänsten Kickstarter fick dem tillsammans ihop tillräckligt med pengar från privatpersoner för att kunna ta deras idé vidare till ett nästa steg. Det är en ”Open source”-lösning, dvs att man tillsammans med andra intressenter (Ofta privatpersoner som oss) hittar nya metoder för att göra metoden bättre och lättare att applicera.
Det är ett mycket intressant och roligt projekt som ni kan läsa mer om på Teds hemsida där ni också kan se alla steg som ska tas innan ett snygga moderna ekologiska huset står klart på tomten.

Bygg hus i Sverige

Dock så har vi i Sverige lite högre krav på hur ett hus får byggas samt med vilka material så det är inte helt säkert att denna metod fungerar i Sverige än. Men när fler personer kommer in med egna idéer så finns det stora möjligheter att nya lösningar kommer att hittas som gör att huset kan komma bli godkänt även i vårt land.  Sen är det bara lite ekologisk inredning som behövs, och ni vet vart ni hittar den. Hos oss på Roomly 🙂
Här hittar ni den guide som behövs på medium.com!

Related Posts