Gör det själv (DIY), Inspiration

Duka till kräftskiva – dekorationerna, lyktorna och inspirationen!

Duka till kräftskiva – dekorationerna, lyktorna och inspirationen: Nu börjar det bli dags för årets kräftsäsong. Augusti och september är månaderna som kräftskivorna florerar. Men för att få till en lyckad och rolig kräftskiva är det viktigt att man plockar fram rätt kräftlyktor, dekorationer och hattar. Vi på Roomly har därför listat några härliga inspirationer som vi hoppas ni gillar och kanske hjälper er på traven!

När man frågar folk om kräftskivor har alla sina egna tolkningar förutom vad som ska ätas och drickas, dvs kräftor och snaps. Från början hade kräftskivan alltid premiär i början av augusti och avslutades i slutet. Detta är något som inte är lika viktigt längre utan idag varar den under hela augusti och en bra bit in i september.
Några viktiga artiklar som alltid ska finnas till hand när man äter kräftor är ordentligt med pappersdukar eller servetter, en kräftskiva har tendens att ofta bli väldigt kladdig då man äter med händerna och inte bestick. Försök också att göra en rolig och mixad bordsplacering med gästerna. Namnen kan antingen skrivas på små lappar och placeras ut alternativt direkt på pappersduken på bordet (faktiskt lite roligare).
Då man ofta sitter ute om vädret tillåter är det smart att placera ut lite härliga ljuslyktor på bordet då kvällen ofta fortsätter sent in i kvällstimmarna. Roliga kräftlyktor finns att köpa i din närmaste matbutik, men var snabb annars tar dem slut.
Till snapsen är det alltid kul med lite sång. Snapsvisor kan ni hitta på nätet genom några enkla sökningar på Google eller annan sökmotor. Sätt ihop ett litet häfte och lägg på varje placering. Det är inte alltid alla kan hänga med i visorna.

Duka till kräftskiva

Självaste serveringen av kräftorna gör sig bäst på ett stort fat i mitten av bordet. Ett annat rolig och kreativt sätt att servera är genom att lägga några kräftor i en liten glasburk vid varje tallrik. Och till detta är det också viktigt att inte glömma ett skalfat eller soppsäck där varje person enkelt kan göra sig av med skal.
Läs mer om historien bakom kräftskivans period här!

Kräftor i glasburk

Kräftor på ett stort fat

Lite dekoration och dukning med kräftor

Kräftor upplagda på fat i ordning

Glöm inte dekorationerna till din kräftskiva

Kräfthattar är en rolig och återkommande tradition

Fina ljuslyktor i form av bollar

Lite inspiration på dukning till kräftskivan

Relaterade artiklar