Gör det själv (DIY), Inspiration

4 DIY inredningsprojekt till sommaren

4 DIY inredningsprojekt till sommaren: Sommaren har nu kickat igång på riktigt. Detta betyder att man snart kommer få ledigt och tid till att göra något meningsfullt och njutbart. Förutom härliga resor och avslappnade stunder så är det en perfekt tid till att komma igång med dem där projekten som hela tiden blir framflyttade. Om du inte har några projekt så har vi på Roomly några riktigt härliga DIY-projekt som får dig stämning.

Att skapa saker själv är något extra. Här är det bara din fantasi som kan sätta stopp för det kreativa. Nedan kommer 4 DIY-projekt som vi på redaktionen valt ut som favoriter i sommar. Dem är relativt lätta så känn ingen press.

1. Tavlor och inramade dekorationer

diy-tavlor
Om du inte vet vart du ska börja med DIY så kan du alltid prova på ett projekt som kallas på engelska ”Quotes on Canvas”. Dessa är relativt lätta att skapa även om du inte är duktig på att måla. Namnet säger sig själv vad det är. Nämligen roliga citat.
Du kommer behöva en burk med vit färg, målartejp, tidningspapper, sprayfärg, bokstäver (Som mallar) och canvasdukar eller en gammal tavla som du inte längre använder.
Steg 1: Klipp sönder eller riv tidningspappret. Klistra sedan fast dessa på canvasduken så den täcks.
Steg 2: När canvasduken är täckt av tidningspappret placerar du bokstäverna (mallarna) på de ställen där du vill ha respektive ord placerat. Se till så du stavar rätt bara. För det finns ingen återvändo efter detta steg.
Steg 3: Använd en svamp och dutta försiktigt den vita färgen över bokstäverna och canvasduken. Låt det torka.
Steg 4: Ta bort bokstäverna och skåda din första DIY ”Quotes on Canvas”. Sen är det bara att göra nästa.
 
Här finns en länk till fullständiga steg och tillbehör
 
 

2. Stämningsfulla ljuslyktor

diy-ljuslykta
Det här DIY-projektet är väldigt kul och resultatet blir alltid fantastiskt fint. Det är mycket lätt att skapa dessa stämningsfulla ljuslyktor. Det du gör är att fästa en eller fler snören med aceton, knyter dessa runt en glasflaska eller glasburk som du hittat. Elda på snöret och snurra flaskan/burken samtidigt. När snöret har brunnit klart doppa flaskan i kallt vatten och se när mallen faller av. Vill du ta steget längre gör du fina dekorationer av snöret innan du knyter det runt glasflaskan.
Det här kreativa och roliga tips öppnar upp en massa intressanta saker att skapa som exempelvis dekoration av vinflaskor.
Hur många ljuslyktor kommer du skapa i sommar?
Här kommer en länk med lite mer ingående steg för detta projekt!

3. DIY Egna dekorationer till prydnadskuddarna.

image031-1024x682
Är du ute efter att dekorera kuddar till sommaren? Då kommer här ett utmärkt DIY-projekt för dig.
Du kommer att behöva tunn kartong, tyg som du inte längre använder (alternativt nyinköpt), limm och några fina band.
Klipp ut en fyrkant eller rektangel av kartongen som ram (lägg undan den biten), klipp sedan ut ytterligare en bit i liknande form fast mindre. Sen applicerar du limm på kartongmallen och snurrar runt tyget på den. Limma sedan fast banden på baksidan av kartongen. Sen är det klart!
Om det är lite luddigt så har vi här en länk till fullständiga steg och vilka material du behöver!

4. DIY Skapa egna möbler

diy-sidobord
Tycker du att våra tips ovan är för enkla? Eller känner du kanske att det är dags för ett större projekt under sommaren?
Här kommer då ett mer utmanade DIY-projekt som handlar mer om att bygga än dekorera.
Här kommer du behöva en portfölj som du inte längre använder (inte någon som är trasig), du kommer också behöva fyra bordsben, en borr, skruvar, 16 pluggar och fyra träplankor.
Steg 1: Ta dina fyra bordsben och placera dessa på baksidan av portföljen/väskan och var noga med att mäta avståndet mellan dem korrekt. Borra fyra hål genom portföljen och in i bottenplankan (Träplanken) samtidigt. På detta sätt kommer hålen att hamna korrekt från början.
Steg 2: Använd skruvar och skruva in dessa från insidan av portföljen så de kommer in i bottenplankan.
Steg 3: Avsluta med att plugga alla hål och vispa har du ett portföljbord.
Här kommer en länk till kanske lite bättre utformade steg och materialval av portföljbordet!
Dessa DIY-projekt ovan är rätt enkla jämfört med en massa populära där ute. De bör inte heller ta alltför mycket tid ifrån dig nu i sommar utan istället skapa glädje och sysselsättning.
Här kommer några fler projekt att kika in för sommaren!
Skicka gärna in till oss på mail dina färdiga DIY-projekt så ser vi till att dela med oss av dessa till fler intresserade läsare.
Mail: info@roomly.se
 
 
 

Related Posts