Hemnet tips, Inspiration

Unikt äkta penthouse anno 1929 i Stockholm

Unikt äkta penthouse anno 1929 i Stockholm: På Kungsholmen i Stockholm hittar vi detta fantastiska och unika penthouse på våning 7 av 7 i huset som härstammar från 1929. Våningen som är på 96 kvadratmeter har också totalt 250 kvadratmeter privata terrasser. Så på vår och sommar finns gott om plats att röra sig på.

Utsikten är också den helt magnifik. 360 grader över Stockholm och dess vatten. Huset med anno 1929 är ritat av arkitekten Björn Hedvall. Priset på lägenheten är dock fortfarande okänt då den inte ligger ute till försäljning än.
Kika in de otroliga bilderna nedan på detta penthouse i Stockholm. Jag tror inte jag sett något häftigare på väldigt länge i Stockholm. Och den utstrålar ett stort habegär här på redaktionen.
Område: Kungsholmen, Stockholm
Boyta: 96 kvm + 250 kvm terrasser.
Rum: 3 st
Pris: 20 000 000 kr (Utgångspris)
Mäklare: Wrede
Här hittar ni fler bilder och mer information om denna lägenhet på Kungsholmen!
Här beskriver mäklare Wrede detta penthouse med egna ord:

Vi börjar närmast himmeln, på taket, där bjuds en drygt 100 kvm stor öppen takterrass med trädgård, SPA-bad och utomhusdusch. En oslagbar plats för både familjära och representativa sammanhang, en plats som måste upplevas. Den milsvida utsikten genomsyrar verkligen hemmet ovan staden.
Den nedre terrassen om 150 kvm omsluter huset och omgärdas i sin tur av en vacker stenmur med inbyggd belysning. Med lummig trädgård, flera inbjudande uteplatser i alla väderstreck och med enastående utsikt över vattnet och staden har en privat oas skapats. Ett genuint utomhuskök, utebelysning, infravärme och markiser gör det möjligt att verkligen nyttja utomhusmiljön merparten av året.
Från flera in-/utgångar nås lägenheten som i sin tur rymmer 3 rum och kök som karaktäriseras av originaldetaljer från 20-talet när de är som bäst. Spröjsade fönster och ett flertal vackra takmålningar står ut. Vardagsrummet har en stor öppen spis och naturliga indelningar som taklampor och soffor för bland annat sittgrupp och matplats. Det platsbyggda köket är smakfullt utformat för att harmonisera med helheten och givetvis rikligt utrustat.
Sovrum med utgång till terrassen genom spröjsade dubbeldörrar, god förvaring. Trivsamt andra sovrum. Badrum med exklusiva materialval, tvättmaskin och ypperlig placering i förhållande till övriga rum. Musikanläggning som även levererar musik utomhus. Säkerhetsmässigt finns brand- och inbrottslarm samt säkerhetsdörr. Slutligen leder en magnifik marmortrappa med snidat räcke ner till trapphuset där hissen väntar och fullbordar helheten i detta, i ordets rätta bemärkelse, unika hem.
Därutöver finns eventuell möjlighet att bygga till ytterligare med ytterligare boarea om ca 35-40 kvm på den övre takterassen och flytta ner utemöbler till den andra terrassen. En sådan utveckling kräver självklart bygglov och en uppgörelse med föreningens men det är inte svårt att föreställa sig ett spännande arkitektoniskt tillskott. Välkommen till Igeldammsgatan och ett hem som utan överdrift måste upplevas på plats.
Text från wrede.se

Utsikten från detta fantastiska penthouse

Unikt äkta penthouse anno 1929 (1)
Unikt äkta penthouse anno 1929 (2)
Unikt äkta penthouse anno 1929 (4)
Unikt äkta penthouse anno 1929 (3)
Unikt äkta penthouse anno 1929 (5)
Unikt äkta penthouse anno 1929 (6)
Unikt äkta penthouse anno 1929 (7)
Unikt äkta penthouse anno 1929 (8)
Unikt äkta penthouse anno 1929 (11)
Unikt äkta penthouse anno 1929 (9)
Unikt äkta penthouse anno 1929 (10)
Unikt äkta penthouse anno 1929 (12)
Bilder från wrede.se
Här hittar ni fler bilder och mer information om denna lägenhet på Kungsholmen!

Relaterade artiklar