Inspiration

Initiativet Färgfonden från Alcro


Färgtillverkaren Alcro har tagit fram ett roligt initiativ där allmänheten får möjlighet att förverkliga samhällsnyttiga måleriprojekt. Det innebär kortfattat att tillverkaren Alcro bjuder på all färg vid exempelvis ommålningen av bortglömda föreningslokaler, asylboenden eller gångtunnlar som gått ner sig. En färgfond som har som mål att göra skillnad och ljusa upp det mörka.
Hos Alcro funderar man ständigt på hur deras verksamhet kan påverka miljö, samhälle och ekonomi. Hur Alcro kan jobba för att få till en mer hållbar infrastruktur i dessa områden. Därför startas Färgfonden som en del av Alcros hållbarhetsarbete. Ett sätt att återinvestera en massa resurser i det samhälle vi verkar i.

Så hur fungerar Alcro Färgfonden?

Vem som helst har möjlighet att ansöka på hemsidan med ett samhällsnyttigt måleriprojekt. Sedan går denna ansökan vidare till en utvald jury med representanter från Alcro som plockar ut vilka projekt som kan stöttas upp. Där får varje projekt färg, täckpapp, maskeringstejp, penslar och en massa mer nödvändigheter som kommer behövas dör att driva projektet i mål. Färgen och tillbehören hämtas upp hos din närmaste återförsäljare av Alcro. Smart, eller hur?
Kika in videon som ni hittar högst upp på sidan så får ni en bättre och klarare inblick i vad exakt Alcro Färgfonden är och hur du kan hjälpa till.
Stort lycka till!
Detta är ett sponsrat inlägg från Alcro

Relaterade artiklar