Inspiration, Trender

DIY: 10 snygga lampor du bygger själv

DIY 10 snygga lampor du bygger själv: Är du ute efter att addera lite extra ljus till hemmet? Då finns inget roligare än att bygga din egna lampa. En trend som är riktigt het just nu är något som kallas för ”DIY” Do It Yourself. Det är precis som det låter, heminredning som du skapar själv utifrån material i din omgivning. Det kan exempelvis vara att återanvända gammal inredning istället för att slänga.

» Läs också 8 IKEA-hacks du absolut inte får missa
Vi på Roomly har letat fram 10 riktigt snygga taklampor du bygger själv. Utmärkt och kul hantverk där din kreativa sida får arbeta fullt ut. Lamporna nedan är noga utvalda och varierar i svårighetsgrad och storlekar.
Vi kommer att publicera fler roliga ”DIY”-tips så nät du skapat tillräckligt med lampor kommer det finnas mer inom kort!

Fler snygga taklampor

1. DIY molnlampan bomull

Do it yourself lampor
Varför inte skapar en fantastisk taklampa med enkelheten av bomull. Känslan av ett harmoniskt moln som svävar ovanför exempelvis sängen. Se mer hos Wedding High.
Svårighetsgrad: Enkel

2. Taklampan vinflaskor i färg

Att återanvända vinflaskor har länge varit ett populärt ”DIY”-projekt som fortfarande håller hög standard och kreativitet. I Sverige slänger vi alldeles för mycket glas, och många flaskor av dessa är just vinflaskor. Använd dem i stället för att skapa något eget, som denna snygga taklampa vi ser ovan. Kika in mer hos  The Rena Nicole Show.
Svårighetsgrad: Enkel

3. Industriella lampan Korgen

DIY: 10 snygga lampor du bygger själv
Har du en gammal cykelkorg som ligger och skräpar där hemma? Eller kanske någon annan korg likt denna ovan? Då har du möjlighet att bygga dig en riktigt snygg och trendig lampa med industriell design. Många lampor i butik som denna säljs för tusentals kronor. Här kommer du undan med någon hundralapp. Kika in hur du gör här Ashley Ann Photography.
Svårighetsgrad: Enkel  

4. DIY Ombre Pendant Lights

DIY: 10 snygga lampor du bygger själv
Gör om enkla glaskupor till snyggt hängande belysning. Detta tips är en fantastisk DIY. Här finns möjligheten att spara flera tusenlappar på att bygga själv. Färgerna som du väljer att måla/spraya glaskuporna anpassas enkelt till den omgivning som de kommer att placera i. En skräddarsydd heminredning som absolut får gästerna att höja på ögonbrynen. Här finns guide till hur du går till väga Design Love Fest.
Svårighetsgrad: Svår

5. Färgglada taklampor av garn

DIY: 10 snygga lampor du bygger själv
Garnlamporna som skapar färg i hemmet. Garn har försvunnit lite från inredningstrenderna på senaste tiden. Därför kan det vara så att du har lite över hemma liggandes i lådan. Nu får du chans att använda det för att bygga en riktigt snygg, färgglad och funktionell taklampa. Har du inget garn hemmet? Ingen fara, garn är billigt och finns att köpa i närmaste hobbybutik. Kika in hur du skapar garnlampan här brit.co.
Svårighetsgrad: Medel

6. Stor Faceted Pendant DIY

DIY: 10 snygga lampor du bygger själv
Ute efter lite mer utmaning? Då kommer här en fantastisk belysning som är på trendlistan just nu. Runda takbollar har länge varit populära inredningsdetaljer. Men varför ska du gå och köpa en i butiken när du enkelt bygger den själv? Här behövs endast lite vanligt vitt papper som du snyggt viker ihop till ett dekorativt mönster och sammanfogar.
Svårighetsgrad: Medel/Svår

7. DIY Stunning String Pendant

DIY: 10 snygga lampor du bygger själv
Fler bollar kommer här. Ni känner säkert många igen designen. Denna lampdesign är nämligen en storsäljare (Random Light by Moooi). Och det här tipset kommer spara dig flera hundra kronor om inte tusentals.  Med materialkostnader på ca 400 kr och lite tid kommer du kunna skapa denna. Kika in mer info här made by girl.
Svårighetsgrad: Svår

8. DIY taklampa Jordgloben

Jag tror att nästan alla någon gång ägt en jordglob. Med några enkla knep får du till en snygg taklampa som gör skillnad hemma. En rolig belysning som kan placeras i exempelvis barnrummet ovanför skrivbordet. Här behövs en sax, en jordglob, lampsladd och glödlampa. Sen är det bara att köra på. Läs mer här apartment therapy
Svårighetsgrad: Enkel

9. Använd burkar för att bygga taklampa

DIY: 10 snygga lampor du bygger själv
Det här tipset är något vi på Roomly fastnat lite extra för. Plåtburkar kan nämligen återanvändas till så mycket olika saker. Det ända som behövs är lite fantasi och målar/spray-färg. Här har man valt att bygga ihop en taklampa. Burkarna hittas ofta i matbutiker (oliver etc) och färgbutiker (målarfärg). Mer hittar du här Shelterness.
Svårighetsgrad: Enkel

10. DIY belysningen Läskburken

DIY: 10 snygga lampor du bygger själv
Kreativitet slår allt. Här har man hittat på något riktigt kul. Man har nämligen använt kapsylerna från läskburkar och skapat en industriell taklampa. Enkelheten av att klistra ihop kapsyler i en cylinderformad design och sedan koppla ihop sladd och en glödlampa. Mer hittar ni här placement of the pop tabs.

Fler snygga taklampor

Related Posts