Internationellt

Inredningsmässan i Milano

Inredningsmässan i Milano är den största i sitt slag – här kan man se designers från hela världen ställa ut sina senaste möbler. Då mässan är så pass välrenommerad är det också hit de allra duktigaste designerna söker sig för att visa upp vad de har. Innovation och kvalitet, kombinerat med ett oerhört stort och omfattande sortiment av varor är receptet som gör att inredningsmässan i Milan, år efter år, är den stora höjdpunkten när det kommer till inredning. Det finns inget som talar för att 2016 skulle vara ett undantag.

För den som planerar att besöka mässan väntar med största sannolikhet en spännande upplevelse.

När? 2016s upplaga av utställningen kommer att hållas från den 12:e till 17:e April

Öppettider: 09.30 – 18.30 alla dagar

Ta sig hit

flygresan

Allra smidigast är att resa med flyg till Milano, och om man har tur och letar runt lite kan man hitta biljetter som knappt överstiger tusenlappen. När man söker efter flygbiljetter är det, ur ett ekonomiskt perspektiv, bra att använda sig av olika prisjämförelsesajter. Istället för att söka runt själv hos flygbolagen, samlar dessa typer av sajter alla flygbolagens priser och gör dessa tillgängliga genom en enskild sökmotor. På Flygresor.se kan du hitta billiga resor för under 500-lappen. De letar upp nya priser varje dag, så det kan vara värt att kika på den hemsidan.

Sevärdheter i Milano

milano

Väl i Milano bör man passa på att ta del av stadens kultur och nöjen. Bland annat kan man besöka Il Duomo, som är en katedral vars arkitektur är något utöver det vanliga. Efter katedralerna i Sevilla och Rom, hamnar den här på en tredjeplats över världens största katedraler.

Efter Il Duomo kan det vara läge att besöka Navigli. Navigli är ett mycket populärt område där man kan promenera längs kanalsystemet Navigli Lombari, som formgavs av ingen mindre än Leonardo Da Vinci. De pittoreska kanalerna kantas dessutom av mängder av små caféer och restauranger.

Om inte mässan slukar all tid, finns det mycket mer att göra i staden. Utöver de två ovannämnda tipsen kan man till exempel se fotbollslagen AC Milan och FC Internazionale spela match – eller varför inte njuta av opera i världsklass i det berömda operahuset La Scala?

Related Posts