Inspiration, Trender

10 billiga och smarta knep som ökar värdet på din bostad

Öka värdet på din bostad: Bostadsmarknaden har börjat ta fart igen efter vinterpausen. Detta betyder att det är nu i Februari och mars som uppstarten för försäljningen på börjas. En process som har sina steg men ofta går relativt snabbt tills bostaden ligger ute till försäljning. Men innan fotografering och visning finns det några saker som du bör tänka lite extra på.

Att renovera en bostad kan bli kostsamt och ta mycket tid, men lugn, det finns mycket enklare knep att ta till med relativt lite pengar.
Här nedan kommer 10 billiga och smarta knep som ökar värdet på din bostad. Tipsen är från mäklarexperter och hjälper dig med försäljningen.
Alla bostäder och hem måste förberedas och stylas innan det är dags för visning. Detta steg kan vara avgörande i vissa områden om bostaden blir såld eller inte. I storstadsområdena kan en lyckat snygg styling öka på antalet spekulanter som i sin tur leder till högre budgivningar.

1. Snygga till ytskikten i din bostad

snygga-till-innan-visning
Bildkälla
En stor del av bostadens helhetsintryck ligger i skåpluckor, bänkar och golv. Dessa bör prioriteras inför försäljning. Börjar trägolvet se slitet ut kan det vara värd en investering att slipa det. Också dörrknoppar och handtag på luckor bör snyggas till om det skulle se slitna eller smutsiga ut.

2. Se till att rensa ytor

rensa-ytorna
Bildkälla
Något som är mycket vanligt i storstadsregionerna är att anlita professionella stylister i hemmet innan visning och fotografering. Detta kan bli mycket kostsamt. Du kommer ofta väldigt långt på att göra detta själv. Se till att plocka bort så mycket småsaker som möjligt och rensa ytorna i hemmet. Personliga fotografier bör tas bort för att göra det lättare för spekulanter att själva kunna se sig bo i bostaden.

– Man kan använda befintliga möbler för att styla eller plocka in några nya. Men det viktiga är att en person med andra ögon gör det så att man får ett nytt perspektiv. Det kan vara en stylist eller en vän, säger Mattias Larsson, vice vd på mäklarfirman Bjurfors.

3. Badrummet

badrummet-visning
Bildkälla
Många vet nog redan detta. Badrummet är det viktigaste rummet att se över innan försäljning. Att renovera om hela badrummet är ofta omständligt, kostsamt och tidskrävande. Detta är något som spekulanterna också är medvetna om. Därför vill många att badrummet ska vara så fräscht som möjligt så de slipper räkna på en eventuell renovering. Är handfat eller toalett sprucket är det ofta en väldigt liten kostnad att fixa. Detta kan bli en avgörande del i försäljningen.

4. Köket

koket-visning
Bildkälla
Köket är liksom badrummet ett mycket viktigt rum vid försäljningen. Det är ett rum där de flesta bostadsköpare vill sätta sin egen prägel på. Här kan det ofta räcka med att snygga till ytorna och kanske inte lägga ner för stor summa pengar då många köpare kanske ändå tänker göra om eller byta ut.
Om man vill åtgärda något i köket är det vanligt att många byter skåpluckor eller bänkskiva istället för att renovera och byta ut hela köket. Ett alternativ att fundera på.

5. Sätt liv på väggarna

Satt-liv-pa-vaggarna
Bildkälla
Även om det gäller att hålla bostaden så fri från saker som möjligt är det viktigt att inte lämna alla väggar tomma. Helhetsintrycket är allt vid en bostadsförsäljning. Det är ofta svårt för köpare att tänka själva under den korta tid som visningen äger rum. Därför måste man kunna erbjuda en hel känsla av bostaden. Det behövs egentligen bara någon snygg tavla över soffan och sidobänkarna. I sovalkov är det viktigt att skapa en helhet och inte heller där lämna tomma väggar.

6. Utrensning av bostad

garderoben
Man vill framhäva hela bostadens potential och då är det viktigt att inte visa upp den när den är maxat till gränsen. Det är viktigt att spekulanterna kan röra sig fritt i rummet, dvs det är inte bra om personerna stöter in i möbler eller dekorationer. Är det för trångt måste detta prioriteras och troligen tas bort från platsen.
Garderober ska rensas, dessa ska inte vara fyllda till mer än 60%. Skapa luft.
Det finns förråd att hyra om man inte får möjlighet att ställa möbler och prylar hos en kompis eller i sitt egna förråd.

7. Städa och håll rent

rent-och-snyggt-bostadsvisning
Bildkälla
Detta steg är en självklarhet. Se till att homogenisera hela boendet och hål det rent och snyggt. Även om det skulle vara så att du har snyggt och frächt parkettgolv i två rum men i det tredje är golvet lite slitet med en matta på, ta då bort mattan och framhäv golvet ändå. Detta skapar en helhetsbild av lägenheten som underlättar även om den delen av golvet är lite slitet.
Det är viktigt att du inte renoverar ett rum och lämnar resten som det är. Om ett golv ska slipas måste du slipa alla rummen.
Om detta inte följs kan det bli en dyr investering av ett rum då spekulanterna drar sig.

8. Tomt och trädgård

Är det så att du bor i en villa eller radhus är det viktigt att denna ser snygg och städad ut. Denna del behöver inte kosta en krona om du själv är medveten av att lägga tid. Se till att gräsmattan är välklippt och att buskar och träd ser snygga ut.

9. Dekoration inför fotografering

När det är dags för fotografering av boendet kan det vara bra att ha valt några fina koppar, ljuslyktor eller kuddar redan innan. Dessa små inredningsdetaljer kommer att användas för att ta några detaljbilder som skapar mysfaktor i bildarkivet. Kanske ställer man fram några kaffekoppar och tänder ljuslyktorna för att ge spekulanterna en bild av hur det kan se ut.

10. Prata rådgivning med din mäklare

Känner du dig vilsen i hur du ska ta tag i allt detta? Då är det lättaste knepet att antingen prata med vänner och bekanta som haft en försäljning innan eller ta kontakt med din mäklare och be om rådgivning i hur du kan ordna till inför fotografering och kommande visning. Kanske har mäklaren ett litet tips på inredningsprodukter du bör köpa och byta ut i boendet.
Via denna länk kan du hitta fler försäljningstips från Skandia Mäklarna >>
Lycka till!!!

Related Posts