Inspiration

6 häftiga minihus du inte trodde fanns

6 häftiga minihus du inte trodde fanns: Om det är något vi svenskar älskar så är det att komma ut på landet och stressa ner i ett enkelt och skönt stugliv med närhet till havet. Men det är inte bara i Sverige som detta fenomen är populärt. Roomly har tagit en liten titt på hur detta ser ut runt om i världen. Det vi har hittat är kanske några av jordens häftigaste små stugor eller minihus.
Kika in 6 häftiga minihus du inte trodde fanns nedan.

1. Fantastisk bungalow på paradisön Sri Lanka

Denna skönhet med 360-graders utsikt över djungeln på Sri Lanka. Huset är byggt av stål, timmer och bambu. Arkitekten har inspirerats av Sri Lankas vaktskjul som enligt tradition innan har använts för att hålla uppsikt över stora ägor på natten. Huset har tre modernt inredda sovrum med alla tillhörande bekvämligheter.
6 häftiga minihus du inte trodde fanns (1)
Foto: © Malaka Weligodapola image, ”Cabins” (Taschen 2014)
 

2. Sjöbod i Møre og Romsdal, Norge

På vår västkust i Sverige är det väldigt populärt att nu köpa inredda sjöbodar. Många av dessa som också säljs för över 10 miljoner kronor styck. Varför priserna ser ut som de gör i Sverige beror mycket på alla norrmän som kommer in över gränsen och bosätter sig under sommaren. Denna sjöbod nedan är dock placerad i Norge. Modern arkitektur med öppningsbara väggar mot verandan vilket ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Otroligt vacker.
6 häftiga minihus du inte trodde fanns (2)
Foto: © Pasi Aalto, ”Cabins” (Taschen 2014)

3. Ombyggt kråkslott i England

Det här är ett utmärkt exempel på vad man kan göra med ett förfallet hus som innan varit bebott av duvor och fåglar. Huset är från 1800-talet men är nu ombyggt till en modern sommarstuga. Det fantastiska här är att man hållit kvar den gamla fasaden och skapat en snygg blandning av nytt och gammalt. Häftigt!
6 häftiga minihus du inte trodde fanns (3)
Foto: © Philip Vile, ”Cabins” (Taschen 2014)

4. Stugan ”Trollsländan” intill Luleälven

För att ta sig till detta mästerverk måste man först ta sig upp för den 15 meter långa rampen. Då möts du av ett modernt hus på 52 kvadratmeter med utsikt över den vackra älven. Runt om finns också orörd natur. Huset går också att hyra om du är intresserad av en helg i skogen. Tree Hotel i Harads, sju mil från Luleå.
6 häftiga minihus du inte trodde fanns (4)
Foto: © Rintala Eggertsson Architects, ”Cabins” (Taschen 2014)

5, Den flyttbara stugan

Har du svårt att bestämma dig för vart i världen du vill hitta dig en stuga? Då finns det alternativ som passar dig utmärkt. Detta ”Drop Eco Hotel” är en flyttbar stugkapsel på 25 kvadart som kan placeras ner vart du vill för att sedan flyttas till ytterligare en ny plats, och utan att förstöra naturen.
6 häftiga minihus du inte trodde fanns (5)

6. Ministugan på ön, Holland

Ett modernt mästerverk med hela väggar av glas på kortsidorna. Långsidorna består av massivt trä vilket gör att den här stugan påminner om en trekantig tunnel. Den ligger på en liten ö i Loosdrechtse Plas, Holland.
facade west3.tif
Foto: © 2by4-architects, ”Cabins” (Taschen 2014)

Related Posts