Inspiration

Syskonpar skapar mosaik av instagram-bilder

Mosaink samlar dina eller en väns Instagram-bilder och skapar ett kollage att hänga på väggen. Bakom idén står det svenska syskonparet Maria och Fredrik Stockman. Syftet är att föreviga de minnen som finns på Instagram.
Idén till Mosaink föddes redan för några år sedan i samband med att Instagram växte i popularitet. Det dröjde dock ett tag innan syskonen Maria och Fredrik satte sig ner för att färdigställa projektet.

– Många av oss har blivit mikrofotografer. Man lägger ner tid och energi på att ta fina bilder och kategorisera dem med rätt hashtags. Vi tyckte det var synd att bilderna glöms bort inom ett dygn säger Fredrik Stockman.
Istället tycker syskonen att man från ett Instagram-flöde ska kunna skapa ett stort kollage att hänga på väggen. Liknande tjänster finns redan, men fungerar dåligt och är ofta dyra.
– Vi tror att om man snabbt och enkelt kan skapa en vacker tavla av ett Instagram-flöde, kommer folk att göra det. Anledningen till att tidigare försök inte har fungerat är att de har varit krångliga och väldigt begränsade berättar Fredrik.
Mosaink har precis lanserats i Sverige och kommer att släppas i fler länder inom kort.