Inspiration

10 tips på hur du skapar din tavelvägg

10 tips på hur du skapar din tavelvägg: Tavlor och väggdekorationer kan vara ett stort projekt. Det låter först enkelt men så sätter vi igång och märker svårigheten. Allt ska sitta rätt. Mått, mellanrum och formation kan ta flera timmar och sura miner innan det sitter. 

Roomly har samlat på sig 10 riktigt snygga och kreativa tips på hur du kan sätta upp din tavelvägg.
En lista vi hoppas kan hjälpa dig på traven och spara en massa onödig tid.

TAVLOR & POSTERS

1. Ensamvargen med tavlan i centrum.

tips-tavelvagg (7)
Ensamvargen är en snygg klassiker och också den lättaste varianten att dekorera med. Snygg och elegant som på bilden ovan.

2. Tavelvägg där färger förenas

tips-tavelvagg (8)
En snygg baslinje som håller samma tema och motiv. Som vi ser på bilden kan också ramarna variera vilket ger tavlorna en personlig och rolig touch.

3. Den moderna tavelväggen.

tips-tavelvagg (10)
Denna variant har vi börjat se mer av. Kan se ut som man satt upp tavelväggen huller och buller, men så är inte fallet. Denna variant är den mest tidskrävande och behöver mycket mätning och precision så att allt hamnar på rätt plats.

4. Modern taveluppsättning vid matbordet

tips-tavelvagg (3)
Här kommer ytterligare en inspiration på hur fler tavlor snyggt kan sättas upp. Olika storlekar som tillsammans skapar en livfull tavelvägg.

5. Tavelhyllorna tar över

tips-tavelvagg (6)
Denna variant är en smart idé att ta till vara på om du inte är riktigt säker på hur du vill ha tavlorna. Här behöver man inte mäta så mycket som med de andra varianterna i listan. På bilden ovan används flera tavelhyllor, detta kan bytas ut mot en enstaka om man vill. Väldigt enkelt att byta ut tavlorna om man skulle vilja det.

6. Stående kreativitet

tips-tavelvagg (2)
Det är också mycket snyggt att placera större tavlor på bänkar som vi ser på bilden. Man behöver inte alltid ta väggen som hjälp för att få väggdekorationer snyggt placerade. Här behövs heller ingen spik och mätning.

7. Klassikern fungerar alltid

tips-tavelvagg (4)
Om man inte är sånt ”fan” av att göra något utanför boxen så går denna klassiker alltid hem. Jag har själv denna variant i vardagsrummet med två stora tavlor ovanför soffan.

8. Gott & Blandat

tips-tavelvagg (1)
Ytterligare en inspiration på den mer moderna tavelväggen. Här har mindre tavlor använts. En snygg kombination som skulle sitta bra i rum som kontor, sovrum eller i hallen.

9. Linjärt håller standarden

tips-tavelvagg (5)
Den här uppsättningen ovan är helt fantastisk. Det är inte bara hur tavlorna har placerats utan också hur man lekt med den gröna färgen i ett ljust modernt rum. Här kommer det behövas mätas för fullt innan det blir perfekt.

10. Stor & liten blir modernt

tips-tavelvagg (9)
Snygg tavelvägg som blandar större och mindre tavlor.
Bilder från desenio.se

TAVLOR & POSTERS

Related Posts