Hemnet tips

"Sommar med Ernst"-huset Kohlswa Herrgård till salu

”Sommar med Ernst”-huset Kohlswa Herrgård till salu: Många av er har säkert sätt detta magnifika boende tidigare. Det kan bero på att denna anrika och vackra herrgård som sträcker sig tillbaka till mitten av 1600-talet har varit med i TV. I programmet Sommar med Ernst 2013  gjorde Ernst Kirchsteiger en större omfattande renovering av det tillhörande Orangeriet. 

Om vi tittar tillbaka i historien hittar vi kända adelsmän och entreprenörer i ägarlängden. Några av dem hade gäster som Karl XI på besök, det ni. Även familjen Wallenberg har använt en av flyglarna till jaktbostad under tiden de ägde Kohlswa Jernverk.
I huset finner vi förutom 3050 kvm boyta också ett garage för tre bilar och hela 70 bäddar fördelat på 26 dubbelrum och 18 enkelrum.
Boyta: 3050 kvm (Uppdelat på 6 byggnader)
Pris:
15 000 000 kr (Utgångspris)
Område: Kolsva, Västmanland
Mäklare: Skeppsholmen Sotheby’s
Här kommer mäklarbeskrivning av vackra & anrika Kohlswa Herrgård:
Kohlswa Herrgård som det här beskrivs består av fyra enskilda fastigheter med en sammantagen areal om 49.252 kvadratmeter. Landarealen fördelas över en mycket vackert och harmonisk plan och öppen parkliknade mark med så gott som samtliga lövträd som växer i Sverige. Två av Fastigheterna angränsar till Hedströmmen där man kan bada och utöva andra vatten aktiviteter. Fastigheterna är vackert belägna i det pittoreska samhället Kolsva i Köping kommun mellan Bergslagen och Mälardalen. Kohlswa Herrgård ligger 17 kilometer från Köping, 51 kilometer från Västerås och 66 kilometer från Örebro.
Inom Fastigheterna är uppfört sex byggnader med en sammantagen area om cirka 3.050 kvadratmeter och ett modernt trebilsgarage. Byggnaderna håller genomgående en god standard och bildar en väl sammanhållen och funktionell enhet. Herrgården och Brukshotellet är fyllda av vackra historiska detaljer som tillkommit genom århundraden.
Herrgården och de övriga byggnaderna bedöms vara väl anpassade för verksamheter inom hotell- & konferens samt bildningsverksamhet. Här finns 70 bäddar fördelat på 26 dubbelrum och 18 enkelrum, konferens- och grupprum, generösa matsalar och samlingssalar samt flera rum i olika storlekar för socialt umgänge.
Text från Skeppsholmen.se
Kohlswa Herrgård till salu (5)
Kohlswa Herrgård till salu (3)
Kohlswa Herrgård till salu (11)
Kohlswa Herrgård till salu (10)
Kohlswa Herrgård till salu (9)
Kohlswa Herrgård till salu (1)
Kohlswa Herrgård till salu (8)
Kohlswa Herrgård till salu (6)
Kohlswa Herrgård till salu (2)
Kohlswa Herrgård till salu (7)
Kohlswa Herrgård till salu (4)
Bilder från Skeppsholmen.se

Related Posts