Inspiration

Leva litet: 10 Compact living lösningar

Leva litet: 10 Compact living lösningar: Det var ett tag sen vi la upp något som handlade om ”Compact living”. Efter vårt senaste inlägg fick vi in en massa roliga mail från er läsare om att ni ville se mer av detta. Så nu kommer del två i vår ”Leva litet”-serie.

» Läs också Compact living – 10 smarta tips för det lilla boendet
Denna gång fokuserar vi på sovmöjligheter för dig som bor litet. Ibland kan det kännas som att kvadratmeterna inte räcker till, men så är inte fallet. Det mesta går att lösa. Det gäller bara att vara lite kreativ och tänka i mindre skala.
Vi har samlat 10 smarta sovlösningar i ämnet compact living som kan förändra ditt boende till det bättre.

1. Sovalkov med snyggt rutglas mot allrummet

Sovalkover kan diskuteras. Många gillar det, andra inte. Men är man ute efter att skapa större plats för sociala ytor i hemmet är det absolut den bästa lösningen att placera sängen på. Med detta får man ett mysigt utrymme under som kan användas till exempelvis en matplats.

2. Upphöjd säng med förvaring undertill

Ett annat problem man kan ha i mindre lägenheter är förvaring. Bor man litet är det ofta viktigt att försöka hålla det rent och städat. Minsta lilla klädesplagg liggandes kan störa. I bilden ovan har man byggt en snygg lösning med sängen som skapar en massa smart förvaring undertill. Även trappan får rummet att kännas exklusivt.

3. Helhetslösning på compact living


Det här exemplet som ni ser ovan är helt fantastiskt. Här har man byggt en sektionen i lägenheten och samlat både kök, sovdel, garderob och ett litet vardagsrum. Även om lägenheten i sig är väldigt stor så ger detta en smart bild på hur man skulle kunna få plats med sovrum ovanför köket exempelvis. Fantastiskt

4. Kontor, förvaring och säng ihop

compact living
Återigen ser vi hur förvaring har skapats i en otroligt smart lösning. Men här har man även fått till en snygg arbetsyta i form av ett skrivbord och stol på en liten upphöjning. Där skulle jag gärna sitta och arbeta.

5. Säng med inbyggd förvaring

comapct living2
Kanske finns inte budget eller tid för att påbörja ett större byggprojekt. Då har vi här ett snabbt och smart sätt att få till en snygg förvaringsmöjlighet. En säng med inbyggd förvaring. Det finns även soffor, fotpallar och fåtöljer som har samma funktion.

6. Vardagsrummet under sängen

sovalkov
Här har vi ett snyggt exempel på hur man kan få plats med soffan under sängen. Med en smart sovalkov får du plats.

7. Leva litet på 23 kvm

sovalkov-compact-living
Smart helhetslösning på hur du kan inreda. Kök, matplats, sovalkov och vardagsrum.

8. Skyddsvägg som skymmer av säng från vardagsrum

compact-living-bedroom
En annan vanlig lösning vi ofta ser på lägenheter till salu är tillbyggnaden av en lite skyddsvägg som ”får bort” sängen från allrummet.

9. Garderob och förvaring nedanför sovalkov.

hejregina förvaringen2
Här har man skapat en snygg garderob / ”walk in closet” under sängen. Här kan man även välja att sätta upp en gardin som skymmer av eller alternativt spegeldörrar som gör rummet större.

10. Skapa ett eget rum i mitten av lägenheten

compact-living-sovrum
Vi avslutar listan med en häftig lösning där man skapat ett helt rum under sovalkoven. Smart och snyggt om utrymme finns.

Related Posts