Inspiration

Inredningstips och trender i höst

Inredningstips och trender i höst: Hösten är här det märks. Även om sommaren tycks dyka upp ibland så börjar det bli kallare och mörkare på kvällarna. När hösten faller är det för många dags för en liten makeover i hemmet. De ljusare färgerna tar paus och in kommer mörkare, mysigare toner. 
Hos inredningsföretagen har det varit höst länge. Redan i slutet av juli och in i augusti har flera kända varumärken visat upp produkter som vi nu börjar se i butikerna runt om i landet.

Här kommer några av det mest synliga trenderna denna höst:

  • Vi kommer att se fler dovare, mörkare färger i hemmen. Grönt, blått och grått är några av de färger som kommer ta den största fokus på inredningsdetaljerna.
  • Väggarna i hemmet kommer att målas och tapetseras i gråbeigea toner.  Det är främst i sovrummen som dessa färger kommer att ta plats. Mindre vanligt i exempelvis vardagsrummet där vitt fortfarande är populärt.
  • Koppar, stål och mässingtrenderna håller i sig och fortsätter toppa försäljningen i inredningsbutikerna. Även marmor är ett material som fortsätter.
  • Etniska mönster kommer att ta fart och bli mycket större än innan.
  • Den grafiska trenden som innefattar svartvitt kommer att hålla i sig men basen kommer att bli mörkare än den varit innan.

Läs också denna intressanta intervju om hösttrender med Lisbeth Johnson Toivonen,designer på Bemz hos blocket.se.
Intervju hittas här!
Här kommer några inredningsbilder som visar en liten tjuvtitt på höstens trender:
hosttrender3
hosttrender2
hosttrender
hosttrender4
Bilder från expressen.se
 

Related Posts