Inspiration

5 dukningar till årets kräftskiva

5 dukningar till årets kräftskiva: Augusti börjar närma sig sitt slut. Men detta betyder inte att kräftskivorna är över. September månad är en perfekt månad att fira in hösten med vänner och familj. Här kommer 5 inspirerande dukningar till årets kräftskiva. 
Ni hittar fler härliga dukningar till kräftskivan på skönahem.se

1. Fina glasburkar fyllda med kräftor

dukning-kraftskiva (2)
Gör det speciellt med att fylla fina glasburkar på varje plats med kräftor. Detta skapar inte bara stämning utan du som värd slipper att gästerna ska gräva och flytta kräftorna från skål till tallrik. Något som vi vet kan bli kladdigt.

2. Fin dukning med grön dekoration

dukning-kraftskiva (1)
Lite grönt på bordet är aldrig fel. Speciellt om kräftskivans omgivning inte bjuder på så mycket grönska kan detta höja sensommarstämningen.

3. Snygga namnlappar med klädnypa.

dukning-kraftskiva (4)
Som ni ser på bilden ovan är detta ett roligt och snyggt sätt att göra bordsplaceringen lite snyggare.  Sen kan ni sätta dit lite fin krondill som såklart symboliserar kräftsäsongen.

4. Häll ut kräftorna på bordet

dukning-kraftskiva (3)
Strunta i traditionella skålar. Som ni ser på bilden ovan är det både snyggt och roligt för gästerna att se de vackra kräftorna ligga fritt framför en på bordet. Kräftor ska bjuda på i massor, och varför då inte visa allt på en gång. Men glöm inte att lägga något skydd under så det inte blir så mycket att städa efteråt.

5. Färglägg dukningen med dricksglas

dukning-kraftskiva (5)
Lite färg på bordet är aldrig fel. Olika färger på dricksglasen höjer stämningen och gör det trevligt och festligt.
Ni hittar fler härliga dukningar till kräftskivan på skönahem.se

Kräfthistoria:

En kräftskiva, kräftkalas eller kräftfest, är en traditionell svensk fest i samband med kräftfiskesäsongen under sensommaren och hösten. Kräftskivor förekommer även i Finland, främst bland landets finlandssvenska befolkning. I Norge börjar också kräftfiskesäsongen i augusti, och där kallas kräftskiva ”krepselag”.
Text från Wikipedia
 

Relaterade artiklar