Inspiration

Fantastiskt och unikt boende i Skåne

Välkommen till ett unikt boende med ofantligt mycket charm och karaktär. Renoveringen har gjorts med varsam hand och med stor respekt för byggnadens historia. Mängder av vackra originaldetaljer, generösa ytor och en underbar utemiljö gör detta till ett boende utöver det vanliga. Här får du vackra originalfönster, målade brädgolv, spegeldörrar och en imponerande takhöjd med moderna inslag.

Den stora gamla gymnastiksalen är öppen upp i nock och en dröm för den egna företagaren. Annars är det ett tillfälle att sätta sina planer i verket för ett nytt spännande projekt. Måltiderna avnjuts gärna på den mysiga verandan som ger en känsla av amerikanska södern. Här njuter du av sköna sommardagar med din egen pool att svalka dig i och ett vackert trädäck att fånga solens strålar på, och myser framför den värmande kaminen kalla vinterkvällar.
Se fler bilder på Blocket Bostad!

Beskrivning av rum:

VÄLKOMNANDE ENTRÉ. Nu har du möjlighet att förvärva ett boende utöver det vanliga – den gamla skolan i kyrkbyn Sireköpinge, mellan Svalöv och Tågarp. Från vägen stoltserar den gamla skolan i vinkel med sitt vackra tegel, spröjsade fönster och trappstegsgavel med klättrande murgröna. Du parkerar på den grusade gårdsplanen som är kantad av buxbom och härlig grönska från de höga träden omkring. Redan här får du en känsla av att du kan bli betagen av detta boende – och det blir du.
BLANKA BRÄDGOLV. Genom de tidstypiska pardörrarna kommer du in i entréhallen med blågrå klinkers på golvet och härlig takhöjd. Här finns det två praktiska förvaringsutrymmen för kläder och plats för dina hallmöbler. Till vänster träder du in i den imponerande gamla gymnastiksalen med en enorm känsla av rymd. Här är öppet hela vägen upp i nock och det målade elefantgråa brädgolvet blänker. Rummet omges av tilltagna fönsterpartier där ljuset strömmar in. Idag är detta en ateljé, där du kan kika upp till ovanvåningen som har ett öppet mindre kontor, som liknar ett loft. Det är inte svårt att förstå varför detta rum har använts flitigt som studio och bakgrund för många mode- och inredningsreportage de senaste åren. Här finns det oändliga möjligheter för kreativt skapande och att driva egen verksamhet.
DELAD VÄRME. I den andra delen av entrén kommer du till ytterligare en hall som har ett stort, helkaklat badrum med dusch, badkar och dubbla handfat. Till höger kommer du till ett smakfullt kök med öppen planlösning mot matplatsen. De halvkaklade väggarna med vit mosaik och ljusgrå fogar är en fin kontrast till de tjocka stenväggarna. Köksinredningen går i vitt och rostfritt med bänkskivor av grå kalksten och nya vitvaror från SMEG. Här tillbereds måltiderna med glädje i social samvaro tack vare den öppna känslan mellan rummen. Här kan det samlas många runt bordet och den putsade halvväggen i mitten fungerar både som ett dekorativt inslag och avställningsyta för middagstallrikar redo att serveras. Från fönstret i matplatsen blickar du ut över det kringliggande landskapet med åkrar och ängar. Från köket finns en glasdörr som öppnas ut till verandan, vilket gör det enkelt att äta måltiderna ute under de varmare årstiderna. Vardagsrummet ligger vägg i vägg med matsalen och dessa delar en charmig detalj; en kamin i gjutjärn som är infälld i väggen mellan rummen och bildar en härlig ”see through” effekt. Kaminen värmer gott och skapar en härlig stämning. Vardagsrummet är vackert med generösa ytor, mycket ljus och grått brädgolv. Bredvid finns ett mindre rum som är bibliotek idag, med en dekorativ och skön sisalmatta på golvet. Detta kan lätt omvandlas till sovrum eller lekrum, om man önskar ett sådant på entréplanet.
KAFFE PÅ BALKONGEN. När du går uppför den vitmålade svängda trätrappan kommer du till övre plan där du till höger har det nuvarande kontoret som är öppet ner mot den gamla gymnastiksalen. Rakt framför dig har du ett helkaklat fräscht badrum med dusch och här intill kommer den privata delen med fyra sovrum. Du kommer först till ett master bedroom som har allt du kan drömma om; stor balkong, öppet upp till nock, friliggande bjälkar, generösa ytor och en fantastisk walk in closet. Ute på balkongen sitter du gärna och vaknar upp långsamt med tidningen och morgonkaffet. Hallen ligger i vinkel och bjuder på ytterligare tre sovrum med vackra golv, vita väggar och takfönster som ger mycket ljus. Bostaden inrymmer också en stor, ljus källare som har högt i tak och normalstora fönsterpartier vilket ger ett intryck av att du befinner dig på ett entréplan, och inte i en källare. Här finns flera rum såsom tvättstuga, hobbyrum, gym och verkstad.
DIN EGEN OAS. I den underbara insynsskyddade trädgården finns det flera olika rum att njuta av. En av de skönaste platserna är den stora verandan som smälter in fint i den gamla miljön. Här dukas måltiderna gärna upp på sommaren för flera och man kan sitta lugnt och länge under tak – även de regniga kvällarna. När solen gassar som mest är det underbart att sitta i skuggan här och läsa en bok. En trappa ner kan du njuta av ett dopp i den uppvärmda poolen, som har ett kringbyggt generöst trädäck där man kan njuta av solen. Här är du totalt skyddad och omgiven av grönska från de höga träden och i rabatterna växer det bland annat pioner, ormbunkar och funkia. En utedusch finns i anslutning till poolen och ett praktiskt överdragbart tak för att skydda poolen. Vill du söka dig bort från solen ett tag hittar du flera sköna platser i skuggan under ett av träden på gräsmattan. Sireköpinge skola är ett vackert boende rakt igenom, renoverat med stor kärlek och omsorg om husets ursprung. Byggnaden genomsyras av vackra fönster, golv, dörrar och ett stort ljusflöde på de generösa ytorna. Det som har moderniserats under åren har gjorts i hög kvalitet och med gott hantverk, som smälter fint in i miljön. Trädgården lockar till långa, lata sommardagar. Ett hus att bli förälskad i – och där man vill stanna.
HISTORIA. Den danske historieskrivaren Saxo nämner år 996 Sigrid Storråda, fornnordisk drottning, halvt mytologisk person, gift med Sven Tveskägg. Hon lär ha blivit uppvaktad av så många friare att hon lät bränna inne en handfull av dem. Enligt Saxo med motiverade hon det med att ”vänja småkungarna av med att fara från andra länder för att fria”. Första gången Sireköpinge nämns i skrift är 1231 i Valdemars jordebok som kungsgård under namnet ”Sigrithekiöp”. Namnet kan åsyfta just Sigrid Storråda. Många ortsnamn är från den här tiden, men Sireköpinge är ett av de första som är uppkallat efter en kvinna.
Text från bjurfors.se
Fantastiskt boende i Skane (2)
Fantastiskt boende i Skane (1)
Fantastiskt boende i Skane (10)
Fantastiskt boende i Skane (9)
Fantastiskt boende i Skane (8)
Fantastiskt boende i Skane (7)
Fantastiskt boende i Skane (6)
Fantastiskt boende i Skane (4)
Fantastiskt boende i Skane (3)
Bilder från bjurfors.se

Related Posts