Hemnet tips

Unikt boende på Skebo Orangerie

Idag hittar vi ett unikt och häftigt objekt, nämligen Skebo Orangerie i Norrtälje. Intresserad? Läs mer nedan och kika på bilderna.
Skebo Orangerie är troligen uppförd omkring 1820-1830. Stort renoveringsbehov som delvis är påbörjat men avslutat för ca 10 år sedan då nuvarande ägare köpte in fastigheten. Sedan dess i princip ingenting gjort. Oändliga möjligheter för rätt privatperson eller företag. Ateljé, blomsterhandel, ekologiskodling, antik/loppis, gårdscafé, bostad, handelsträdgård och företag (nära till riksväg 76 mellan Norrtälje och Östhammar). Goda skyltmöjligheter.

Total byggarea uppskattad till ca 470 m². Stort rum med högt i tak som fungerat som scen, festlokal och ateljé. Påbörjad byggnation av cafékök. Förrådsutrymmen. Två rum som längre tillbaka använts som bostadsrum varav ett med kakelugn.
Skebo Orangerie utbjudes härmed till försäljning. Beläget i en unik miljö i nära anslutning till Skebo Herrgård, sjön Närdingen och Skeboån.
Stor naturtomt och fd trädgårdstomt 21 483 m² (ca 2 ha). En del äldre växter och fruktträd finns kvar. Stora möjligheter till odlingar och djur.
Skebobruk är ett gammalt järnbruk med anor ända från 1400-talet. Herrgården byggdes år 1770 av dåvarande brukspatronen Jacob Grill. Upplands första kända järntillverkning är från en hytta vid Skeboån år 1444. Skebo bruk anlades 1626 av Henrik Lemmens då första Hammarsmedjan uppfördes. Vid bruket tillverkades stångjärn och det tackjärn som behövdes för produktionen hämtades från Edsbro masugn ägd av Skebo. Malmen kom från Dannemora gruva. Järnet gick sedan på export. Verksamheten lades ner 1924.
I Skebobruk finns även daghem, låg- och mellanstadieskola. Här finns också ett gatukök Schebogrillen, bensinstation med livs och ett aktivt föreningsliv. Den lokala kulturföreningen driver en pub med ett gediget konsertprogram. I anslutning till puben finns också Skebobruks egna ölbryggeri. Avstånd cirka: 3 mil norr om Norrtälje, 8,5 mil norr om Stockholm, 6 mil öster om Uppsala och 6 mil nordöst om Arlanda.
El via Vattenfall finns fram till elskåp, men alla dragningar därifrån behöver ses över.
Mer info om objektet finns här på Hemnet
Text från gesonmaklare.se
Skebo Orangerie (2)
Skebo Orangerie (3)
Skebo Orangerie (4)
Skebo Orangerie (5)
Skebo Orangerie (1)
Bilder från  gesonmaklare.se

Relaterade artiklar