Inspiration

10 Bästa inredningsbutikerna i Stockholm

INREDNING
10 Bästa inredningsbutikerna i Stockholm: Är du den personen som satsar på en helhetslösning i hemmet? Eller är du bara ute efter lite extra lyft och färg? Hur som helst så finns det inte många saker som är tråkigare än brist på inspiration och idé. I Stockholm är det lätt att återfinna denna glöd. Storstan kryllar av härliga inredningsbutiker för alla smaker. Klassiskt, modernt eller varför inte något unikt från våra Skandinaviska inredningsformgivare.

Vi på Roomly har samlat tio guldkorn med fokus på inredning som absolut bör besökas i Stockholm.

1. Asplund inredning

I vår butik/showroom i centrala Stockholm har vi handplockat möbler och dekoration som vi tror har ett värde både i design och kvalitet. Tillsammans med våra egna möbler, mattor och tillbehör under varumärket ASPLUND vill vi visa utvalda produkter från några av de mest prestigefyllda märken och designers som finns i dag. (Text från asplund.org)
Inredningsstil: Modern nordisk design
Adress: Asplund, Sibyllegatan 31, Östermalm

2. Nordiska Galleriet

Vi arbetar med design och inredning, med kunskap, kvalité och historia som ledord, samtidigt som vi söker en ständig dynamisk förändring i sortiment och utställning. Vi försöker alltid ge våra kunder och besökare en upplevelse och en service som är bättre än andra möbel- och inredningsbutiker. I en internationell jämförelse anses Nordiska Galleriet vara en av Europas ledande butiker. En av anledningarna till detta är att ingen annan butik kan uppvisa ett sortiment av så många kända internationella designer- och leverantörsnamn. (Text från Nordiskagalleriet.se)
Inredningsstil: Modernt och exklusivt
Adress: Nordiska Galleriet, Nybrogatan 11, Östermalm

3. DIS Inredning

DIS kollektion omfattar en cross-over blandning av europeiska kvalitetsmöbler och etniska detaljer från hela världen. En del av DIS produkter har designats av och tillverkats direkt för DIS, medan de flesta utgörs av handplockade varor, tillverkade av de skickligaste hantverkare från London, Amsterdam, Paris, Kapstaden och andra utvalda platser i övriga världen. (Text från disinredning.se)
Inredningsstil: Klassiskt
Adress: DIS Inredning, Humlegårdsgatan 14, Östermalm
Adress: DIS Inredning, Lästmakargatan 5, Östermalm

4. Svenskt Tenn

Svenskt Tenn är ett inredningsföretag med butik på Strandvägen 5 i Stockholm. Företaget grundades 1924 av Estrid Ericson, som tio år senare knöt Josef Frank till företaget. Tillsammans skapade de den lika eleganta som färgstarkt mönstrade och högst personliga inredningsstil som genomsyrar Svenskt Tenns sortiment än idag. (Text från svenskttenn.se)
Inredningsstil: Färg, mönster, unikt
Adress: Svenskt Tenn, Strandvägen 5, Östermalm

5. Stalands Möbler

Stalands Möbler med sex heminredningshus runt om i Stockholm, ingår i möbelkedjan Svenska Hem. Sortimentet är sammansatt med tanke på tradition, komfort och förnyelse och innefattar allt från klassiska pinnstolar till stora soffor, marknadens bästa sängar och ett urval av de bästa svenska designklassikerna. I heminredningshusen i Kungens Kurva, Rotebro och Nacka finns speciella Add-butiker med accessoarer, textil, armaturer, mattor och tavlor allt det som gör ditt hem personligt. (Text från stalands.se)
Inredningsstil: Klassiskt
Adress: Stalands möbler, Åsögatan 121, Södermalm

6. NK inredning

NK Inredning arbetar hela tiden med att utveckla sitt koncept och genomgick nyligen en omfattande uppdatering. Här finns inredningsaccessoarer, möbler och noga utvalda designfavoriter. Här har Tom Dixon fått en egen värld med möbler och accessoarer för hemmet. Ett nytt koncept från Vitra lanseras först i världen på NK Inredning. Populära Hay har fått mer utrymme med inredningsdetaljer och möbler. På NK Inredning finns även ett exklusivt urval från Piet Hein Eek, Moooi, Petite Friture, Skogsberg & Smart och No Early Birds av Per Söderberg. (Text från nk.se)
Adress: NK Classic Home, Hamngatan 18-20, NK (plan 3), City
Adress: NK Inredning, Hamngatan 18-20, NK (plan 3), City
Adress: NK Glas, Porslin och Kök, Hamngatan 18-20, NK (nedre plan), City

7. Illums Bolighus

I generationer har Illums Bolighus varit det internationella flaggskeppet för modern inredning och design. Ett verklighetens Utopia, som alltid har stått främst, när såväl danska som internationella nyheter har presenterats. (Text från illumsbolighus.se)
Inredningsstil: Danskt
Adress: Illums Bolighus, Hamngatan 27, City

8. BoConcept

Vi erbjuder anpassade, genomtänkt och prisvärda designmöbler och accessoarer. Anpassade eftersom våra produkter kan uppfylla våra kunders behov och drömmar. Samordnade då vi har en helhetssyn i vår utveckling och design av våra produkter. Design eftersom vi är ett design företag med egna designers. Prisvärda eftersom vi tycker om att ge våra kunder mycket för pengarna. (Text från boconcept.com)
Inredningsstil: Danskt
Adress: BoConcept, Drottninggatan 75, City

9. Posh Living

Posh Living är ett inrednings- och livsstilskoncept med butik på Sveavägen 41 och MOOD Stockholm på Norrlandsgatan 13 och e-handelsbutik på internet. Barbro Berggren Pålman och Björn Frick driver tillsammans Posh Living. De har båda lång erfarenhet från möbelbranschen och för elva år sedan beslutade de att tillsammans börja sälja möbler och inredning av god kvalité och design som de själva tycker om. (Text från poshliving.se)
Inredningsstil: Industridesign
Adress: Posh Living, MOOD Stockholm, City
Adress: Posh Living, Sveavägen 41, City

10. Walles & Walles

Walles & Walles grundades 1993 av Lars och Ulla Walles, och var då en del av möbelvaruhuset R.O.O.M. Sedan  2001 håller vi nu till i en gammal verkstad på Birger Jarlsgatan 81. Lars har trettio års erfarenhet av att skapa inredningar för privatpersoner och företag. Sin första butik ”Magasinet” öppnade han på Vikingagatan 1983. (Text från wallesochwalles.se)
Inredningsstil: Elegant, klassiskt
Adress: Walles & Walles, Birger Jarlsgatan 81, Vasastan
 

Related Posts