Hemnet tips, Inspiration

Wrede presenterar Sagolik sjötomt på Drottningholm

Wow säger vi!! Denna skönhet som ligger intill vattnet på Drottningholm är nu till salu via mäklarförmedlingen Wrede.
Såhär beskriver mäklaren själv detta magnifika objekt:
Omgiven av skogsklädda öar och Mälarens lugna vatten återfinns vackra Villa Breidablick. Sann snickarglädje anno 1879, gulmålad panel och grå snickerier klär detta unika stycke arkitektur signerat Magnus Isæus.
Hemmet är i sig ett kulturarv som successivt totalrenoverats och vårdats för framtida generationer. Huset omgärdas av en härligt parkliknande trädgård med krattad gårdsplan och stora gräsytor. Insidan med sina ca 400 kvm och 13 rum i två plan samt källare lämpar sig väl för såväl representativa som familjära sammanhang. Byggnaden karaktäriseras av originaldetaljer såsom kakelugnar från Rörstrand, breda plankgolv, utsirade träsnickerier, vackra salonger och fantastiska utemiljöer i form av flera balkonger/terrasser. Som kronan på verket skjuter det åttkantiga tornet upp med oemotståndligt panorama i 360 grader. I öster skymtas huvudstadens tinnar och torn.
På bekvämt gångavstånd från Drottningholms Slott på Lovön byggdes Breidablick 1879 på mark upplåten av Kung Oscar II, vilken enligt ryktet lät den unga änkan Louise Laurin vara byggherre. Efter några år gifte hon om sig med den engelske majoren Alwyne Maude och denne adderade en mera elisabetansk prägel, som harmonierar med den svenska snickarglädjen av anno dazumal.
Byggnaden har genomgått en varsam renovering med slottsarkitekten involverad i såväl återskapandet av den ursprungliga byggnaden som den tillbyggda huvudentrén.
Huvudentré via glasad veranda. Hall med gästtoalett. Ateljérum, numera tv-rum med spiraltrappa upp till gästsektion bestående av 2 sovrum, det ena med dusch och det andra med handfat; rummen nås även från utvändig trappa. Åttkantig salong med takhöjd om ca 4 m. Via skjutdörrar nås matsalen och omslutande altan med enastående utsikt över vattnet. Kök uppdelat i två  enheter: kombinerat grovkök/serveringshall samt spiskök/frukostrum med kakelugn. Sovrum med kakelugn invid köksentré.
Läs mer och se fler bilder hos Wrede.se
Text från Wrede.se
Drottningholm-villa (2)
Drottningholm-villa (3)
Drottningholm-villa (4)
Drottningholm-villa (5)
Drottningholm-villa (7)
Drottningholm-villa (8)
Drottningholm-villa (9)
2285703
Bilder från Wrede.se

Related Posts