Hemnet tips, Inspiration

Ållonö Slott i barockstil vid Bråvikens strand

Ållonö Slott i barockstil vid Bråvikens strand: Likt en bakelse i rosa, vitt och grönt finner man Ållonö Slott underskönt beläget i sin park omgärdat av vidsträckta ängar och åkrar med utsikt över Bråvikens vatten i norr, med närhet till Arkösunds vackra skärgård. Slottet har beskrivits som ett av Sveriges bäst bevarade barockslott! Slottet har lugnt, avskilt läge strax på Vikbolandet utanför Norrköping.

Njut av slottsparken med sina generösa öppna gräsytor, alléer av höga träd samt vackra planteringar. Följ den belysta grusvägen ned till sjön och betrakta det vackra slottet från norrsidan. Historien är ständigt närvarande när man upplever de olika salarna och rummen i slottet genom alla vackra bevarade detaljer.
Läs mer och se fler bilder på slottet hos Skeppsholmen.se 
Text från Skeppsholmen.se 
3939823
3939735
3939741
3939729
3939967
 
Bilder från Skeppsholmen.se 

Related Posts