Trender

5 inredningstrender 2015

5 inredningstrender 2015: Året har börjat rätt lugnt för många svenskar. Som vi alla vet är januarimånad för många en period där vi kanske inte gör våra största inköp. Men snart kliver vi in i februari och då är de flesta ”back in buisniess”. Det är också då många börjar fundera på att möblera om eller renovera sina nuvarande boenden. 

Därför tänker vi ge er 5 inredningstrender som kan komma bli en symbol för 2015. Kika in 5 inredningstrender 2017!

1. Mer social möblering

Enligt statistik så minskar vårt dagliga tv-tittande och TVn håller på att förlora sin stora roll i rummet. Detta betyder att möbleringen kommer att förändras och mer fokus hamnar på social närvaro. Soffor kommer att placeras mitt emot varandra istället för direkt framför TVn. Det gäller självklart inte bara soffor utan sittmöbler i allmänhet.

2. Mer grönt i inredningen

Vi har börjat se mer och mer odling, blommor och trädgårdsinspirerade hem. Detta är en trend som vi tror kommer fortsätta uppåt under 2015. Vårt intresse för detta har ökat i storstäderna. Det har blivit mycket vanligt att krukväxter får större plats i våra hem.

3. Rustik keramik

Vi kommer att få se mer keramik och dämpade jordfärger i många hem. En tung och enklare inredning och dekoration som visar på modernitet.

4. Universalmöbeln

Det kan vara ett sidobord, en pall, en stege eller varför inte ett mindre matbord. Universalmöbeln kommer tillbaka och plockar en plats i det moderna hemmet. Den kommer synas mer i mindre boenden där den fyller en stor flexibel funktion beroende på situation. Elle utnämner även denna universalmöbel till 2015 års hetaste möbel.

5. Färgen Orange

Varje år är det en färg som ofta blir mer i fokus än någon annan. Under 2015 kommer vi att få se mer av den pigga möbelfärgen Orange. Modetrender pekar mot detta och som vi vet så går mode och inredning hand i hand när det kommer till just färger. Gör er beredda på att få se mycket orangea soffor, soffbord, stolar, lampor och övrig dekoration i inredningsbutikerna. Orange is the new black!
Fler 5 inredningstrender 2015: Sköna hem

Related Posts