Trender

5 inredningstips på hur du skapar Feng shui

Feng Shui är något som blir mer och mer populärt bland oss storstadsbor. Det handlar om att inreda smart och skapa balans i hemmet. 
Här kommer 5 tips på vad du ska tänka på om du vill skapa Feng Shui hemma hos dig.

1. För vem och vilka

När man inreder ska man försöka tänka på för vem och vilka som kommer att vistas i detta rum. Rummet ska anpassas efter de typer av personer som kommer vara mest i rummet, inte bara efter hur just du skulle vilja ha det för att skapa balans.

2. Bagu-kartan

Det finns vissa guider att använda sig av vid möblering enligt Feng Shui. En av dessa är Bagu-kartan. Kolla i den för att få vägledning.

3. De fem elementen

Det är även viktigt att försöka få med de fem elementen (vatten, jord, eld, trä och metall) när inredningen ska på plats. Dessa element ska fungera i harmoni för att skapa den ultimata balansen i rummet.

4. Färger

När man inreder efter de fem elementen kan man använda sig av de färger som de olika representerar. Alla färgerna har sin egna betydelse och sitt element.

5. Mörka färger

Man ska undvika att använda för mycket mörka färger, detta minskar flödet av Chi och det är inte bra för balans och harmoni.
Om man vill veta mer om Feng Shui finns det massa experter att boka upp för en genomgång i sitt hem. Sök på Feng Shui experter eller liknande i din sökmotor och som alltid jämför priser och referenser innan du tar steget till möte.