Roomly nyheter

Sätt stilen med gardiner. Härligt vardagsrum med detaljer och inredning – ellos.se

Inredning: Sätt stilen med gardiner. Härligt vardagsrum med detaljer och möbler.

Kika in produkter från Ellos hos oss på Roomly och fynda just den inredningen du letar efter till ditt hem.

Kanske är det gardiner du är ute efter? Eller varför inte kolla in det stora utbudet av belysning, möbler eller dekorationer som erbjuds i vår produktkatalog med över 35 000 artiklar från över 900 välkända varumärken. Vi samlar Sveriges återförsäljare under ett och samma tak. Allt för att göra det lättare och smidigare att hitta rätt inredning till bäst pris.

Inredning och design hittar du här i vår katalog!

stt-stilen-med-gardiner

Lite kort om Ellos inredning

Bolaget grundades 1947 av Olle Blomqvist och Lars Gustavsson i en nedlagd mjölkaffär. Namnet kommer av grundarnas namn, Olle Blomqvist och Lars Gustafsson. De ville registrera företaget som LO:s, men fick inte det, då skrev de ut bokstäverna i stället, Ellos. Den första annonsen var för handdukar i juteväv. 1953 följde den första postorderkatalogen. Från början hade bolaget leverantörer från Sjuhäradsbygden som under 1960-talt började ersättas av leverantörer från Fjärran Östern, bland annat Hongkong och Sydkorea.
Företaget flyttade 1978 till dess nuvarande lokaler i Viared, 10 km väster om Borås, invigde de nya lokalerna. Under 1980-talet etablerade sig företaget i Norge och Finland. År 1988 förvärvade ICA-koncernen företaget för att på så sätt bredda sin verksamhet. Då hade företaget 1 500 anställda. 1996 förvärvades den (tidigare) största konkurrenten Josefssons.
1997–2013 ingick företaget i franska Redcats-koncernen som var en del av Pinault-Printemps-Redoute (PPR) sedan 2013 under namnet Kering). Sedan 2013 ägs företaget av det svenskbaserade riskkapitalbolaget Nordic Capital. Företaget är idag ett av Nordens största distanshandelsföretag med en omsättning 2014 på cirka 1,9 miljarder SEK och 800 anställda.
Företaget tillhandahåller tre egna varumärken. Man använder företag inom mode- och hemprodukter och Jotex inom textil- och dekorationsprodukter, samt Stayhard inom modeprodukter för män.

Om deras syn på miljö

Företaget har alltid varit medvetet om sitt ansvar för miljön. Vårt företag ligger mitt i den vackra naturen, en mil utanför Borås. Därför är det kanske lättare för oss som arbetar i en sådan miljö att se sambandet mellan människa och natur. Vi har gjort en lista med miljökrav för våra leverantörer och naturligtvis även för oss själva för allt det som vi sänder till våra kunder. De krav vi ställer på våra leverantörer är att de plastpåsar de använder skall vara återvinningsbara (polyeten) och kartongerna skall om möjligt vara tillverkade av returpapper. Allt onödigt fyllnadsmaterial skall undvikas och all text skall tryckas med miljövänliga färger.

Kraven vi satt upp för vårt eget emballage till kunderna är att när vi använder påsar av plast så skall de vara tillverkade av återvinningsbar polyeten. Text på påsar och kartonger skall vara tryckt med vattenbaserade färger. Återvinningen vi har på företaget omfattar wellpapp, kartong, papper och plast. Vi källsorterar även på våra kontor och har ett väl fungerande system. Förutom detta har vi även ett producentansvar med olika miljöavgifter.

Text från ellos.se

Related Posts